ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ

1. Во кој период ќе трае наградната игра?

Наградната игра “Момент да блеснеш” ќе трае во период од 17.06.2019 г., па се до 27.07.2019 г.

2. Кои производи се дел од наградната игра

Производи кои се дел од наградната игра се гумите за џвакање: ORBIT SPEARMINT, ORBIT BLUEBERRY, ORBIT PEPERMINT, ORBIT WATERMALON, ORBIT GREEN MINT, ORBIT Spearmint BOTTLE 46, ORBIT WHITE FRESHMINT, ORBIT RBG ENVELOPE (raspberry blackcurrant grape) 14g, ORBIT WHITE SPEARMINT, ORBIT WINTERFROST STICKS, ORBIT KIDS BUBBLEGUM STICKS, ORBIT SPEARMINT ENVELOPE 14g, ORBIT BUBBLEMINT, ORBIT WINTERFROST, ORBIT SPEARMINT BOTTLE 60, ORBIT WHITE FRESHMINT 60, ORBIT Pepermint BOTTLE 60, ORBIT WHITE FRUIT, како и бомбоните: ORBIT MINTS SPEARMINT, ORBIT MINTS STRONG MINT, ORBIT PROFFESIONAL MINTS CLASSIC, ORBIT PROFFESIONAL MINTS WILD FRUIT, ORBIT DROPS LEMON, ORBIT DROPS WILDFRUIT, ORBIT DROPS WATERMELON.
Orbit Spearmint mini дражеи од две дражеи не учествуваат во наградната игра.

3. Кој има право на учество?

Право на учество имаат сите лица над 18 години, кои се граѓани на Република Северна Македонија и ги исполнуваат условите на учество.

4. Како да учествувам во наградната игра

Со купување на најмалку било кои две пакувања од Orbit гуми за џвакање или Orbit бомбони, учесниците ќе може да учествуваат во наградната игра преку испраќање на СМС порака на бројот 142241 од било кој оператор на територијата на Република Северна Македонија, со следната содржина: Orbit (празно место) број на фискална сметка (празно место) име и презиме.

Учесниците за наградната игра, ќе може да испратат СМС започнувајќи од 17.06.2019 г., од 00:01 часот, па се до 27.07.2019 г., 23:59 часот.

5. Која е цената на СМС порака?

Цената на една СМС порака е: 5 денари + 18% ДДВ.

6. Колку пати може да се учествува во наградната игра?

Еден учесник може да испрати различни фискални броеви и да ги зголеми своите шанси за добивка на награда, но еден учесник може да освои по една награда од секоја категорија но со различен фискален број.

7. Кои се датумите на извлекување?

Извлекувањата ќе се одржат на следниве датуми: 25.06.2019, 05.07.2019, 11.07.2019, 19.07.2019, 27.07.2019, 28.07.2019

8. Како да дознаете дали сте добитници?

Добитниците ќе бидат информирани за наградите на телефонскиот број со кој се имаат регистрирано. Обврска на секој учесник е редовно да ги проверува телефонските повици на својот телефон, а исто така и да биде достапен за добивање на информации во текот на наградната игра.

9. Дали за наградите треба да се плати данок?

Даночната обврска на наградната игра ја презема Организаторот.

Доколку го немаш најдено одговорот на твоето прашање можеш да не контактираш на:
Call center:+38970812582 ил да ни испратиш e-mail на: inform@effem.com
Работно време на Call center е секој работен ден од 09:00ч до 17:00ч (за време на празници и викенди Call center не работи)